Årets siste dag

Siste dagen i året er godt igang. Jeg sitter under pleddet med Mathilde sin kopp og funderer over det nye året.

En god start på dagen❤️ kaffe i koppen, varme og tak over hodet, julefilm på tv, masse snø ute.
Samtidig som det er en god morgen, er det den siste morgen i det gamle år…. imorgen er vi i det nye år allerede. Året som jeg ikke har peiling på hvordan skal bli eller hvor jeg skal.
Mange har nyttårs fortsetter og skal starte med diverse endringer 1. januar – hvert år faktisk…. jeg snakket med en venninne  om det, så seint som igår kveld og jeg har ikke troa på nyttårs fortsetter, for om man vil ha forandring og virkelig ønsker å enten slanke seg, trene, slutte å røyke eller andre endringer, da gjør man det uavhengig av hvilke dag det er. Alt handler om å ville det nokk og da gjør man det på onsdag 23.8. Fordi man har lyst å gjøre det, ikke fordi det er en dato som alle forventer at du skal ha diverse livs endrende fortsetter.

Jeg må gå i tenkeboksen på hvordan mitt 2024 skal bli, for den perfekte jobben lar vente på seg, men jeg har troa på at den dukker opp.
Men hva er den perfekte jobben?

Hva er det perfekte livet?

Finnes det noe som er perfekt?

Dette er den mest perfekte siste formiddag jeg kan ønske meg, med en unge i armkroken, under et varmt pledd og med intetsigende julefilm på tv. Jeg kan sitte sånn hele dagen, hvis ikke ungene hadde blitt utålmodige.

Ungene er egentlig hos faren sin for å feire nyttår, men nå er jeg den heldige av 2 jenters selskap og ene lager suppe, vi skravler og har det avslappende og sorgløst akkurat nå.

Faktisk er dette en perfekt slutt på året❤️

Har dere nyttårs fortsetter? Eller er dere som meg, og tenker at endringer og forbedringer bør skje spontant uavhengig av hvilke dag det er?
 

 

Spilte dråper

Som vanlig måtte jeg løpe i full fart, som ikke er veldig fort etter trening har blitt mindre og kroppen tyngre, til ferja. Hadde god tid og var egentlig klar kl 6, men skulle bare opp med søpla. Der har jeg ikke vært noen dager, så de var nedsnødde og fryst fadt, så etter et halvhjertet forsøk, ga jeg opp og tok med søpla ned igjen. Det er så kaldt ute at den forhåpentlig ikke tiltrekker så noen dyr iløpet av dagen. Da skjønte jeg at jeg hadde glemt kaffekoppen, som jeg bare MÅ ha på morran, og da hadde jeg bare 4 minutter til ferja gikk. Det er bare nedover, men tungt nok i snøen, når man vet man har dårlig tid.

kaffekoppen hadde åpnet seg på veien og sølt på både votter og jakke….

Hastverk er lastverk!!
Ha en fin lørdag derute❤️

Romjulens gleder

Det har vært en nydelig romjul med vakkert vær og masse avslapping. Jeg prøvde å få ungene med ut å gå tur i det fine været, jeg fyrte opp i bålpanna og arrangerte  stoler med myke saueskinn, lagde varm kakao og hadde kjøpt marsmellows…..

De ville ikke være med på noe, skulle bare sitte inne u varmen, så der satt jeg aleine og det tok lissom ikke ordentlig fyr på en stund heller….

Det endte med at de 2 største fikk dårlig samvittighet over at jeg måtte sitte der aleine. “Det så så trist ut” sa Mathilde, så de kom ut i pysj og slåbrok og satt litt med mammaen sin🥰 selvom det var noen få minutter, varmet det mammahjertet mitt og kjærligheten til de og til livet og naturen overvant kulden vi satt i.

Julen slutter vakker og med mine ønsker i oppfyllelse: 3 flotte barn er med meg, mine beste venner innen for rekkevidde, jeg har et vakkert sted å bo og egentlig alt jeg trenger.
Man kan ikke ønske for mere…. eller kan man?

Den beste jul jeg kunne tenke meg.

Da kan roen virkelig senke seg, for nå er julemaset over for denne gang og ikke noe å stresse for lengre.
Her er hverken kalenderlyset eller adventslysene brent ned, men juleaften kom like fort for det.

I år har jeg ikke stresset eller hat et eneste sammenbrudd og jeg har rekke alt og det jeg ikke rakk ( når jeg skal tenke på hva jeg ikke rakk, finner jeg egentlig ikke noe heller…) har ikke stresset meg.
I sånne situasjoner, hvor jeg gjerne vil ha alt perfekt, kan det blive ganske hett rundt meg og da går det ut over de som er i nærheten også. Barna får kjeft for at de ikke gjør det de skal, mannen ( den jeg ikke har) får kjeft, jeg klarer ikke å tenke helt klart og det perfekte bliver kaos isteden. Nå tror jeg at jeg har lært det, for i år hadde jeg ingen sammenbrudd, ingen fikk kjeft og julefreden senket seg.

Disse var min julegave i år, sent av julemannen helt fra Singapore opp til meg og endelig er vi gjenforenet. Det er mine beste venner fra da vi bodde i Singapore og nå er de flyttet til Norge for å starte et helt nytt kapittel. De landet på onsdagen med bare koffertene sine, og det var helt naturlig at de skulle feire jul med oss. Ikke hadde de klær til å pynte seg eller julegaver til hverandre, bortsett fra de jeg handlet til minstejenta for de, og de hadde ikke peiling på hva det innebar og feire Norsk jul.
jeg lå etter skjema da de kom selvfølgelig, men når de kom som de var, i strikkegensere og ingen finstas, hadde jeg heller ikke det å stresse over, for da beholdt jeg olabuksa på og byttet til en bluse etter matlagingen bare. Det var en helt annen dimensjon av avslappet jul.

De fikk servert ribbe og and med diverse tilbehør, mamma sine kremmerhus med krem og riskrem, en god blanding av Norske og Danske juletradisjoner.

Det var den beste jul på mange mange år.

Luke 21….nå går det fort

Dagens luke var dusj mouse… mye mouse til kroppen her, men hvis den er like bra som body moussen, da er jeg gla👌

Ikke så stor den heller, men så vet vi jo, at det er ikke størrelsen det kommer an på….

Jeg har jobbet på Meny idag, så har ikke fått rydda så mye idag, men vi har alle 3 (Mathilde kommer hjem imorgen og det bliver helt nydelig å være sammen i jula 🙏) vært på kjøkkenet idag.
Etter middag blei det både innpakking av hjemmelagde karameller, coocies og krumkaker, så har vært ganske produktive.

både karamellen og cokies var kjempegode, og jeg lagde noen prakteksemplarer når det kommer til krumkaker. Det er første gang jeg har laget de helt selv fra bunnen, men siden jeg kjøpte et brukt krumkakejern i sommer, tenkte jeg at det måtte jeg gjøre. Jeg måtte gjøre det, for det er jo desserten vår juleaften. Jeg er vokst opp med et sånn Horn med krem og i et av hornene var mandelen…. genialt, for da må man ikke ete seg en pukkel på for å finne mandelen i riskremen. Vel, vi må ha det også da, men denne tradisjonen har jeg bestemt meg for å ta med hjemmefra, og nå forventet ungene de også.
Det er veldig fint med tradisjoner og barna har tatt med seg en del fra jul hos mormor og morfar også. Mathilde blei litt skuffet over at vi ikke skulle ha hel and i år, vi skal ha andeconfit, for det er det hin husker som julemiddag i Danmark, selvom hun ikke spiser det 😅

vi bliver ihverfald mere og mere klar til jul, så da får det gå som det går.

Luke 20 er åpnet

Det er ikke noe gøy å vise frem lengre, men den inneholdt enda en liten hotell størrelse såpe, som lukter mann….. jeg er ikke utakknemmelig, kjenner bare at entusiasmen er blitt litt borte på denne julekalenderen som jeg synes var så gøy, før jeg begynte å åpne den.
Det som var mest gøy, var sikkert at jeg hadde muligheten til å ha en sånn kalender, for det har jeg ikke hat før, og det var så deilig å føle et lite øyeblikk, at man faktisk var ovenpå.
kan godt være at interessen har fallt etterhvert som vi nærmer oss jul og jeg stadig ikke har fått napp på noen av de jobbene jeg har søkt. Etterhvert som arbeidsløsheten sniker inn over meg, kommer overflødighets syndromet inn over meg også og da er denne kalenderen helt unødvendig.

Det som er viktig nå rett før det braker løs, er å ha det bra med seg selv. Nyte det du har rundt deg og ikke stresse. Jeg elsker utsikten min og soloppgangene som kommer så seint at jeg kan sitte i stua og nyte den med en god kaffekopp. Jeg nyter så mye, at det går veldig treigt med den julevasken, men jeg er godt igang…..

Selvom jeg faktisk ikke har vært ute av huset/ av øya, siden lørdag, ( bortsett fra et par timer med barselgruppen Villripsa igår kveld. Vi har møttes i 16 år nå, noen gange går det lang tid imellom, men det vi alltid må, er å ha juletreff med pakkespill. Er alltid kjempefine hjemmelaget pakker, men det må jeg ta i et annet innlegg☺️) er jeg langt fra ferdig, selvom jeg har tid nokk.

Ha en super fin 20. desember og husk at jula kommer uansett om du er ferdig eller ikke 🎄

Julestjernen leder vei.

Julestjernen funkler skarpere og skarpere for hver dag som går, rett over huset mitt.

kanskje ikke rett over huset mitt, men innen fra ser det sånn ut.
Jeg tar det som et tegn. Et tegn på at noe leder vei til meg. Et tegn fra oven om at ting skal bli bedre. At livet skal være på min side.

I går fikk jeg sendt enda en søknad på jobb. Kanskje litt optimistisk, for jeg søkte faktisk en forpleiningsleder stilling på plattform, men jeg tror på at jeg har det som skal til for å kunne gjøre den jobben. Det som er vanskelig er jo at der flere 100 som søker på samme, så kunsten er å vise seg frem og bli lagt merke til. Å komme gjennom det nåleøyet er vanskelig, men hvis man ikke prøver, går det ihverfald ikke.

Luken er åpnet og julevasken kan snart blive komplett. Kommer til å skinne som en rosa julegris når kvelden kommer.
Jeg har masse å gjøre enda, så dagen skal på med å få rydda og vasket.
Men først er det kaffe og Godmorgen Norge❤️

Kos dere masse i førjulstiden.

Når man våkner og elsker utsikten fra senga.

3. søndag i advent og 17. luke skal åpnes, men så langt har jeg ikke kommet enda. Våknet til lyset som tittet inn gjennom vinduene på soverommet og jeg må si st jeg liker den utsikten veldig godt🙏

Det er enda bedre å ligge her, for jeg ser hele Ekstrand og himmelen over. Det blåser idag og det er grått. Plutselig igår til morran smeltet snøen og det kom litt brått på, for da jeg kom hjem med siste ferje på fredags kvelden, var det -4 og da jeg våknet kl 8 i går morges, var det +4….jeg håper snøen kommer tilbake før helgen, så vi kan feire hvit jul.
Det hadde vært perfekt første jul for Namita og Kunal, som flytter til Norge fra Singapore, og som var mine beste venner da vi bodde der. De er fra India, så selvsagt må de oppleve hvit jul på lille Sandøya.

Uansett er det en av mitt øylivs gleder, å kunne ligge i senga og se ut over havet når jeg våkner. Det er alt for sjeldent jeg har tid til det, for somregel må jeg stå opp og begynne på dagen, men ikke idag.

Idag må vi pynte juletre – ordentlig juletre!! Jeg vil ikke ha plast, for det bliver ikke det samme, selvom jeg forbanner alle nålene, når jeg skal ha det ut igjen etter nyttår.

Ha en fin søndag i advent og gjør det beste ut av denne fine førjulstid.

 

Mønster i snøen

Jeg var i Larvik på tirsdagen etter jobb, for å hente 2 store flotte ulltepper, som blei gitt bort fra et dødsbo. De er veldig flotte og ser ikke særlig brukt ut, der har ikke vært dyr eller røyker i leiligheten, så da dro jeg å hentet de, for slike tepper koster flere lapper om man skal kjøpe de.

Jeg spurte de som ga bort teppene om de måtte renses og hun mente man kanskje burde gjøre det, men der er ingen flekker på de heller, så etter å ha lest at beste måten å rense ulltepper på, er å legge de ut i snøen. Kombinasjon av snø og kulde skal visst være rensende, så det gjore jeg og nå har der i 2 dager ligge tepper i gården min.
Jeg tok det ene inn til morran idag og det etterlot seg dette fine mønster i snøen. Ser litt ut som en krumkake og man får litt julestemning av det🎄

spennt på mønsteret under dette, når jeg tar det inn seinere.

Joda, jeg har åpnet luka også, håndkrem – nokk til 2 hender 👐

 

 

 

Lucia og luke 13

Nå er det gått 3 dager siden jeg åpnet luke her….jeg har åpnet de såkalte, for det klare jeg jo ikke å vente med, men jeg har ikke dokumentert det siden søndag, som jo bare var søndag.

Jeg husker ikke hva jeg fikk i kalender hverken mandag eller tirsdag, så sikkert ikke noe jeg hadde super mye bruk for, men idag var det en liten dusj gel i størrelse med de man alltid stjeler med seg fra hotellrommet😅

Dusj gel er veldig bra nå som julevasken står for døren. Den holder akkurat til en vask h is man er litt grundig.

Idag hadde jeg tid til kaffe og Godmorgen Norge, som jeg liker så godt, for det er en avslappende og koselig måte å starte dagen på.
Forresten er det Lucia dagen idag, så jeg må på jobb å bake lussekatter, som jeg personlig synes er en oppskrytt bolle, som er tørr og gul…. men folk vil ha de, så lussekatter skal bli litt seinere.
Lucia feires jo for å hedre en romersk ( tror jeg det var) jente, som blei drept fordi hun ville hjelpe de fattige ved å gi medgiften hennes til de, og det likte keiseren ikke, så Lucia måtte bøte med livet, men bliver for alltid husket.

Ha en fin Lucia dag ❤️