Ute bra, men hjemme best…

Stavanger leverte og imorgen tror jeg vi vender snuden fornøyde hjemover.

Vi har vært i gamlebyen, på Fargegata, i havna hvor det krydde av folk og masse matboter og liv. Det var 28 grader og selvom de hadde lovet overskyet, stod sola høyt på himmelen og sommeren var på sitt beste.

….. og vipps, da var vi hjemme i en fei🤗

Blei så trøtt i går kveld, at jeg sovnet uten å gjøre innlegget ferdig, men skal si det var deilig å komme hjem og Mathilde var gla for st det ikke blei Bergen også, for nå hadde hun abstinenser etter å holde kjæresten i ørene😅

Jeg har storkost meg og bortsett fra teenage nykker har jentene vist seg fra sine beste sider, og jeg er stolt over å vise de frem❤️

Feriemodus og lykkefølelse

Det er ren lykke å være på tur med disse 2 nydelige jentene mine❤️

Jeg savner guttungen som er på jobbeuke hos bestefar i Tovdal, men jo eldre disse ungene blir, des vanskeligere er det å få det til å passe med alle 3…

Jeg koser meg gløgg, selvom noen navigasjoner må til underveis, for ellers hadde alt handlet om shopping, og det er ikke det som er høyderen for meg.

Å gå rundt med ungene og vite at de er de fineste i verden og at de kan kose seg sammen, er høydepunkt for meg. Jeg nyter å bare være der og la de være seg og ikke legge meg så mye opp i alt, som man måtte før. Nå trives de i hverandres selskap og i mitt også faktisk😅 De synes ikke lengre det er kleint å ha meg med på slep…… eller kanskje de gjør, men de har ikke noe valg, siden det er mamma som betaler!!

Dagens påfunn var å kjøpe jordbær på torget, og sjokoladeplate som blei lagt i solsteika på stranda, for da fikk vi sjokolade til å dyppe jordbærene i. Det funket faktisk gull!! Jeg måtte le litt da de fløy på den første butikken i nærheten, for så bare for meg at dette skulle bli noe skikkelig gris med masse sand, men jeg måtte bite i meg den!!

Bystranda var en suksess og vi fikk alle en liten skille 👌

På denne bygningen midt i Kristiansand står det faktisk Brandvagten på dansk, det synes jeg var veldig stas, og da ser man hvor knyttet Danmark og Norge egentlig var før i tiden.
Ellers blei det masse selfier og noen ble gode og noen ble dårlige og noen bare tullete🤷‍♀️

Roadtrip med jentene mine.

Mathilde synes det hadde vært gøy med en Roadtrip til Vestlandet, så hun begynte å booke Airbnb og finne ut hva vi kunne gjøre på turen.

Vi startet til morran idag med å kjøre ned til Arendal og besøke Namita, Kunal og Dia i fet nye huset, de holder på å flytte inn i.
Deretter gikk det videre til Kristiansand hvor vi har booket oss inn for 2 netter.
Idag blei det bytur, hvor vi fant en kul bakgårds loppis med noen gode kjøp, litt andre shopper og middag på Mother India, som er den mest autentiske Indiske restaurant i Norge. Stemningen og maten er upåklagelig og selveste eieren, som vist nok akkurat har kommet ut fra Farmen, stod å snakket med gutta på nabobordet, så jentene fikk skikkelig kjendis opplevelse.

Imorgen bliver det bystranda, da det skal bli skikkelig fint vær, så vi har kjøpt inn til niste og kos, så matbudsjettet ikke skal bli helt sprengt🫣

Det er veldig stas å være med jentene mine når de koser seg å har fet fint sammen, da er jeg skikkelig glad i mammahjertet mitt❤️

I can buy my self flowers

Og det gjorde jeg i dag…. det vil si, ikke egentlig, for jeg fikk de av
Mester grønn, for å melde meg inn i kundeklubben.

En søt lille rosebukett i den håndmalte Royal Copenhagen vasen, som jeg har etter mamma.
Det jeg var på Mester grønn for, var å kjøpe en blomst til de fine naboene mine, som har sørger for å vanne drivhuset, for ute har det ikke vært nødvendig, siden det har vært åpen himmel og bøtta med her, mens jeg har vært borte, men takket være gode snille naboer, bugner jo dette drivhuset mitt av planter🙏

Det fortjener blomster og bobler uten alkohol, siden naboene ikke drikker så veldig mye.

Alt som vokser og gror…

Jeg elsker å komme hjem!!

Jeg elsker å komme hjem til sengen min.
Jeg elsker å komme hjem til stillheten.
Jeg elsker å komme hjem til følelsen av hjem.

Drivhuset leverer og takket være min beste nabo, er alle plantene i full vigør og tror jaggu jeg får både tomater og agurker i år🙏

Det er grønt og frodig og blomstrende og lukter nydelig!! Jeg gleder meg og håper jeg rekker å nyte litt før 3 uker er omme og jeg må dra igjen.

Det vokser og gror også i pallekarmerne og det bliver gresskar i år ihverfald.

 

og erter og salat.
Jeg har også plantet grønnkål og plantet ut basilikum, som faktisk ser ut til å ha blitt dus med jorden, men både den og spinaten er spist, så det er litt kjedelig.

Inne har begge mine monstera formert seg og den lille har fått blad med 3 hull👏👏 det har jeg ventet på, for det er lissom det som er en monstera og det bladet er så vakkert ❤️ ikke helt foldet ut enda, men nokk til at skjønnheten kommer frem.

Det er fint å være hjemme ja, nå skal jeg nyte 3 uker med fri og barn og sommer 👌

Nå vil jeg bare hjem!

Ungen skulle være på flyplassen og hente meg kl halv 10, men når jeg sender snap og sier jeg er der 5 på halv, er hun sånn “ooii, vi er der ikke før om 20 min😱

Da bliver jeg litt lei meg, for da skjønner jeg at jeg ikke rekker ferja halv 11, men må vente til halv 12.

Når jeg har fløyet Norge rundt omtrent, Tromsø-Bergen og Bergen-Sandefjord, da vil jeg bare hjem.

Jeg prøvde faktisk å rekke ferja. Jeg hadde 35 minutter fra Gjennestad, og det var bare et spørsmål om 30 sekunder faktisk. Ferja gikk akkurat ut fra brygga da jeg svingte inn på kaia.
Ikke spør meg hvor fort jeg kjørte, men der var ikke mye trafikk på veien faktisk og hadde det ikke vært for en bil med ting henger, hadde jeg nok rekke det, men enda bedre tid hadde jeg hat om ungdommen hadde vært på flyplassen når jeg sa hun skulle være

Seine kvelder og solnedgang

Siste dagen før hjemtur er alltid litt stressende, for man skal være sikker på at alt bliver overlevert sånn som man vil ha det selv….. og helst litt bedre, og jeg vil jo gjerne leverer en like bra stasjon som den jeg fikk.
Vi er ganske effektive Hjelperen og jeg, så tror nok jeg skal bli klar.

I går kveld tok jeg det ganske avslappende da,  og det fortjente jeg.

Det var første gang jeg benyttet meg ab boblebadet på dekk, dom vi kan bruke etter jobb, og det var helt nydelig og magisk stemning med solnedgangen. Hadde håpet på midnattssol, men den må jeg vente med til vi kommer litt lengre nord.
Det blei litt seint, for når vi først er ferdig litt over 10 og må dusje og sjekke telefonen og på do, da flyr tiden.
Egentlig var det ikke seinere end det jeg pleier å sove, for jeg får jo ikke sove her. Ligger våken til halv 1 og 1 og skjønner egentlig ikke hvorfor, men ihverfald sovner jeg veldig seint.

 

Turist i Bergen

Etter en stressende morgen, hvor det som kunne gå galt, gikk galt, var det deilig å kunne ta en dusj og tusle ut på turist tur i Bergen.

Bergen er vakker med de brusteinsbelagte gatene og bratte bakker med huse tett i tett og parker med statuer av Henrik Ibsen, Bjørnstein Bjørnsen ….. ( blei plutselig i tvil om det er det han heter, men ihverfald er det noe lignende, men han klarte jeg ikke å få tatt bilde av) og masse andre statuer som skal fremheve teaterbyen Bergen.
Jeg elsker å rusle på må og få og se hvor det føre deg, og sånne små brusteinsbelagte gater skriker etter å bli gått.
Det var nydelig vær i Bergen idag, selvom vinden var bitende kald, men holdt du deg i sola gikk det bra.

Og så var han der likevel da og heter altså Bjørnson og ikke Bjørnstein, men det var ikke så langt unna 😅

Egentlig var misjonen min å klippe meg, men etter å ha vært innom 10 frisører i en radius av 500 kvadrat meter, uten å finne noen ledig time, blei ikke det noe av.
Jeg er fornøyd med et par timer som turist på Vestlandet, og nå kan jeg telle ned til jeg skal hjem.
3 dager igjen👌

Måtte bare ha med de siste bildene også, da jeg synes de er så fine.

Neste gang har jeg lyst å utforske litt mere sv denne vakre byen.

Varm i trøya

Jeg begynner å falle til her og folk ser meg ikke an på samme måte, det er deilig.
Det kan være slitsomt å være den nye som bliver sett an og samlinget og mønstret, og i begynnelsen tror jeg at man helt naturlig prøver å blende inn og ikke gjøre for mye ut av seg før man har sett hvilke slags miljø man er i.
jeg også har sett an og prøvd å lese folkene her, for å se hvilke rolle jeg kommer til å skulle spille og hvor min plass kommer til å være.

Min plass er jo i konditoriet og her er jeg på en måte sjef over min avdeling uten at det gir mer eller mindre status, men for meg er det deilig og bare ha det å tenke på og at ingen ser meg over skuldrer hele tiden.  Så lenge jeg leverer det jeg skal til tiden og det er bra kvalitet, kan jeg stort sett gjøre som jeg vil.

Det med å spille en rolle etter hvilke slags folk man er med, kan være både gøy å vanskelig…. å jobbe på båt generelt er kjent for å være tøft og man skal kunne tåle litt, og man må ikke tåle mindre av å jobbe i byssa, for der bliver det ikke snakket for små uskyldige øre, der må man tåle å få høre det, både på den ene og andre måten.
Jeg synes jo det er litt gøy og er ikke redd for å slenge tilbake med samme mynt, og det er egentlig det man bliver akseptert på, føler jeg.
Det at man ikke er prippen og ikke blander seg opp i alt annet, er verdifullt i dette miljøet, og det å kunne lese andre er en stor fordel for ikke å drite seg ut, for det er det nokk muligheter for å gjøre, om det er målet.

Men nå føler jeg at jeg er blitt litt bedre kjent og jeg er jo ikke redd for å by på meg selv, så jeg gjør det i den grad det passer og så koser jeg meg ellers med å tulle litt, men enda bruker jeg mye energi på å få inn rutiner og få gjort allting riktig.

Tull og tøys bør man forøvrig alltid sette av litt tid til, så livet ikke bliver så alt for høytidelig 🥰

Fjell i alle størrelser og formater

Det er så sykt vakkert å cruise langs Norges kyst.
Jeg er takknemlig for å ha en jobb hvor jeg samtidig kan oppleve den fantastiske naturen vår.

Jeg ser fjell som popper opp av havet, fjell som kommer ut av tåka, fjell med snø, fjell som ligner på kirker eller dyr, fjell som er nakne, fjell som er grønne, og så er der havet som alltid er rundt. Havet er vakkert og skummelt og altoppslukende egentlig. Jeg kan se på utsikten i evigheter, og noengange tenker jeg at jeg bliver nokk lei av det etterhvert, men jeg tror det faktisk ikke, for alt kommer jo til å se forskjellig ut fra tur til tur. Været er annerledes, lyset er annerledes og årstidene skiftet, så jeg tror alltid naturen vil ha noe nytt å byde på og jeg kommer til å bli like begeistret hver gang jeg ser noe nytt.

Vi er innen om masse havne og byer og det virker som der er noe å oppleve alle steder, selvom noen plasser ser nokk så kjedelige ut…. og vakre på sin måte. Jeg bliver ihvertfald bergtatt av alt det nye jeg får oppleve mens jeg jobber.

-Jada jeg jobber faktisk litt også! Enda kjennes det som jeg jobber litt på må og få, men det kommer sakte, selvom jeg tror det tar litt tid å gå rutiner og være helt sikke på h s jeg driver med.
Nå er jeg bare en stakkels Havfrue som gjør så godt hun kan 😊