Flashback

Mamma brukte alltid Vanderbilt. Når hun skulle noe, dunster hele huset av Vanderbilt. Det stod faktisk nermest en sky av Vanderbilt etter mamma når hun skulle noe….

Jeg holdt på å vaske badet da jeg kom over denne lille flasken, som Maiken faktisk kjøpte på Normal fordi den luktet av mormor ❤️

Jeg måtte ta av lokket  og sniffe inn lukta og straks blei jeg tatt tilbake til en dunst av Vanderbilt og  lyden av hæler på tregulv og mamma på vei til losjen eller en fest med pappa.
Sånne flashback får det alltid til å rumle litt trist i magen og den tanken at man ikke har foreldre lengre er ganske brutal egentlig.
Det går lengre imellom tristheten nå, men når flashbacken kommer slår den hardt, spesielt når det er en sånn man kan spraye helt inn i sjelen og som kan tas og føles på.

Dette er faktisk mamma sitt Vanderbilt…. jeg tok det med meg da vi ryddet huset. Det er rart hva man tar med seg og hva man relaterer til, men dette er det nærmeste jeg kan komme mamma igrunn.
Mormor også brukte Vanderbilt faktisk, så det har gått litt i generasjon, selvom det ikke er min duft skal jeg ha de med meg.

Roadtrip til Sverige med spanske studenter

Jeg trengte litt påfyll i Sverige, så spurte de Spanske utvekslingsstudentene om de ville bli med. Vi tok ferja jeg jobber på fra Sandefjord til Strømstad og de fikk omvisning i crew område og på broen og byssa. De hadde aldri vært på en sånn ferje før og synes det var kjempestas.

Vi spiste pizza og de koser seg i ballbingen 😅

Det var egentlig en rask tur til Nordbysenteret, hvor de intervjuet et apotek og noterte at Sverige og Norge hadde ganske forskjellige regler, dette gjør de for studiets skyld, så de brukte det litt som studietur og jeg fikk handlet litt.
Maiken var også med og på tross av aldersforskjell hadde de det veldig morsomt i lag og tiden gikk veldig fort.
For oss er jo Harrytur noe helt vanlig og noengange nødvendig på grunn av prisforskjellene, men for de var det veldig spennende med alt det nye og de fikk vært i enda et land.

I ét med naturen

Enda en nydelig dag. Strålende sol fra morran og sommerens første kajakktur som varte i 4 timer. Akkurat det hadde jeg ikke sett for meg da jeg sa ja til å bli med, men det gikk veldig bra selvom jeg var sliten på slutten, for det er faktisk 2 år siden jeg padlet sist. Vi padlet ikke hele 4 timer da, men hadde et stopp på et svaberg hvor de andre badet.

blikkstille vann da vi dro ut klokken 8 på morran og skjærgården rundt her er jo helt nydelig.
Jeg angret på at jeg ikke har hivd meg i kajakken før, for det er jo så deilig å være  i et med naturen og sitte helt i vannoverflaten og kjenne vannet omgir deg med all sin kraft.
Det er terapi for sjelen rett og slett.

Hjemme-mamma og husmor

Det som er så deilig med å jobbe på båt og være 2 uker på og 2 uker av er absolutt av-tiden. Av- tiden som er min kvalitetstid med barna og som jeg bruker så godt jeg kan.
Noen ganger jobber jeg når jeg har fri😅 men denne perioden har jeg stort sett fri og da kan jeg fokuserer på barna, på huset, på hagen og ikke minst på meg selv.

Bader i D-vitaminer

Idag også ser det ut som det bliver det fineste sommerværet og jeg nyter hver sekund. All tid med sol bliver nydt til fulle og jeg er veldig bevisst på å sanke så mye energi som mulig, til jeg skal ut igjen.
Energilageret trenger å fylles opp, for på båten  bliver energien fort borte om man ikke klare å ta vare på den.
Mandag morgen har som vanlig vært å stå opp og sørge for at barna får i seg frokost og nista bliver med i sekken, men denne mandag morgen er også litt spesiell, da den Spanske utvekslingsstudenten som skal følge Jonathans klasse, flyttet inn igår.
Hun er super søt og skravler og ser ut til å kunne falle godt til hos oss.
Mathilde sitt rom er fyllt med reisebag, tørkestativ med klær som hadde blitt vått på reisen, sminke og liv og jeg synes det er herlig.

Selvom det var tett tåke på morran og første tanken var litt grå, så er det full sommer nå. De andre utvekslingsstudenter og noen lærere komme til oss i ettermiddag for å oppleve øya og øylivet, bade, grille og kose seg.
for de som ikke bor på øy, er det en litt eksotisk opplevelse og spesiellt når det er så nydelig vær.
jeg baker kake, min gulrotkake som er saftig og med mye smak er en av mine favorittkaker å lage, og den slår aldri feil.


klokken ringte akkurat for å ta den ut av ovnen, og da må jeg ut å gjøre litt klar i Hagen .

Lag dere en herlig solfylt mandag🙏

For en nydelig sommer søndag

Solen har skint fra en skyfri himmel, det har vært sommertemperatur, jeg har vært i byen og spist lunsj med en venninne jeg ikke har sett på lenge og jeg har kosa meg.

startet dagen som vanlig med kaffe på den nybeisete verandaen min og klarte å søle litt på den å😱  men nå skal den jo tåle det og man skal jo ikke gråte over spilt kaffe.

Idag våknet jeg ikke før halv 10 og det høre til sjeldenhetene. Det er kjempe deilig å stå opp og føle seg uthvilt og ikke hat på klokka for en gang skyld.

Idag tok jeg på meg sommerkjole og fikk litt sol på kroppen, det gjelder å nyte de dagene som er igjen av sommeren nå.

Håper alle har hat en super fin søndag.

 

 

Skogens gull

Som så mange andre her, har jeg også vært i skogen og finne deilig sopp. Jeg elsker å sanke alt som er gratis og som er rett uten for husene våres.


jeg har finne kantarell, piggsopp, steinsopp, røyksopp og traktkantarell og det er et skikkelig kick hver gang man finner noe som man vet kan spises.
har finne mye som ikke kan spises også og som er veldig vakkert å komme over, men man skal jo være veldig forsiktig med sopp og hellere plukke en for lite end en for mye.

skogen er skikkelig trollsk nå med masse grønn mose og ting som popper opp over alt etter regnet vi har fått de siste dager.

Idag har jeg samkokt piggsopp, fryst ned fersk kantarell og imorgen skal jeg kjøpe meg en sopptørker, så jeg kan tørke resten av kantarellen skikkelig.
Dette er veldig gøy!

Min sønn❤️

Så siden min sønn sa jeg kunne skrive om ham, kommer her en liten presentasjon

Jonathan blei 15 år i sommer og er den mest kjærlige og fineste gutten som finnes.
Han er litt spesiell, da han blei født hjemme på badet, fordi jeg ikke var klar over at fødselen var igang. Pappaen hans tok imot ham med mye dramatikk fordi han var sikker på st babyen var død, inntil han fikk stukket en finger i halsen på ham og fikk ut slim og gørr så han kunne puste. Det var en grisete afære, som gjorde at vi begge lå på sykehuset en stund med stafylokokker, men vi fikk et veldig tett bånd og har det stadig.
Han løp da han var 10 måneder og utforsket alt han kunne.
Opp igjennom har han utforsket livet og som teenager ville han plutselig være jente, som vi støttet han i det året det pågikk. Han var lenge sikker på at han også ville ta operasjon, men plutselig i Januar i år ombestemte han seg og ville være Jonathan igjen, som de fleste kan skjønne var en lettelse for hele familien.
Han har masse kloke holdninger og kan diskuterer politikk med hvem som helst og sette de fleste voksne ut av spill med sine tanker og gjennomtenkte ( mer eller mindre) politiske teorier. Noen gange går det over til konspirasjoner, som er ganske ville, men han har ihvertfald sine egne tanker om ting og lar seg ikke avspise med holdninger som ikke er gjennomtenkt.
Han bokser og iløpet av kort tid er han blitt så flink at han kanskje skal begynne å bokse kamper til høsten- litt til mammas store fortvilelse, for hun liker hverken slåssing eller blod og er ikke sikker på hun klare å se på, men jeg er jo nødt til å stille opp, hvis det er den veien han vil gå. Han har laget sitt eget lille treningsrom herhjemme og trener seriøst for å nå målene sine.

Nå går han siste året på ungdomsskolen og mener han skal bli advokat. Det er superspennende å følge ham tett og jeg er ganske sikker på han kan bli til noe stort hvis han er fokusert og ikke tuller skolegangen bort.

Han viser masse følelser, gir de beste klemmene og er ikke red for å være den han er, både på gode og dårlige sider.
For meg er han perfekt!

Jeg håper og tror han kan oppnå akkurat det han vil i livet med det pågangsmotet han har, når han setter seg noe for.

Morgensol og nybeiset veranda

Godmorgen dere, ser ut til å bli en fin dag, selvom de har lovet regn i ettermiddag, men så hadde de ikke lovet regn hverken tirsdag eller onsdag, og det blei det likevel🤷‍♀️

Nybeiset veranda

Med dett morgenbilde fikk jeg også vist frem den nybeisete verandaen min, som jeg var litt spent på igår, for da jeg var ferdig med å beise i 12 tiden dro jeg avgårde på sopptur og der jeg plukket sopp, begynte det er regne 2 timer etter på. Den skal kunne tåle å bli gått på og litt regn etter 2 timer, men likevel- det var akkurat bare 2 timer, så for meg at det var gjort til ingen nytte da….. heldigvis hadde det ikke begynt å regne hjemme før kl 16, så da skal de ihvertfald ha gått bra og den ser veldig fin ut, spør du meg👌

Denne morgen spurte jeg sønnen min hva jeg burde skrive om på bloggen idag. Han spirte hva jeg pleide å skrive om, og så sa han “du kan jo skrive om meg”……og det kan jeg, har bare ikke ville presse de på barna mine selvom jeg stadig skriver om dem i andre sammenheng. Jeg prøver å skrive så jeg ikke utleverer andre end meg selv, men jeg merker at det faktisk godt kan begrense hva jeg kan skrive om, men på den andre siden, om noen føler seg truffet av det jeg skriver, så er det kanskje fordi de bør føle seg truffet.

Noen andre herinne som har det dilemma, at de ikke får skrive det de vil fordi de ikke vil utleverer andre, selvom det hadde vært en god historie?

Mitt favoritt morgenkaffe sted❤️

Jeg bare elsker å drikke morgenkaffe på verandaen. Sitte i solveggen og blive varmet opp til dagens strabaser, skue ut over havet og bare være. Være meg selv og ikke tenke på andre en liten stund.

Morgenkaffe og me-time


ungene er sendt til skolen og det er bare meg som skal fokuseres på en liten stund.
Me-time!! Min egoistiske time, som gir meg så mye ro i kropp og sinn, fordi det bare er meg-meg-meg som jeg fokuserer på.
Alle burde unde seg en selvsentrert time hver dag, hvor man bare tenker på seg selv. Kjenner på hva kroppen sier, hva hjertet sier og hva hodet sier. Disse 3 instansene er svært sjeldent enige, men jeg tenker at det trenger de ikke være heller, så lenge jeg vet hva som er best for nettopp meg, akkurat nå.

Ha en super dag og husk å ta vare på deg selv❤️

Endelig ferdig med husvasken🙏

Først på sommeren hadde jeg et innlegg hvir jeg skrev om dette vidunder Grønske midlet, som bare skulle sprayes på og vips var huset rent…. det viste seg dengang også at jeg måtte til med skrubbe og høytrykksspyler og jeg lærte at ingenting gjør seg selv🙄

Endelig er jeg blitt ferdig, for siste perioden min hjemme var ikke til husvask, men nå har jeg faktisk bedt til innflytningsfest, så da må jeg få ting gjort!


Rent hus

Dere ser forskjell håper jeg 🙏 for her er det skubbet og spylt og skrubbet og opp og ned av stige og nå er jeg fornøyd!! Passe lei også for det er lissom ikke noe koselig jobb…

Men da må jeg har nye prosjekter, så neste bliver å kutte ned mesteparten av hasseltreet som har grodd inn i paviljongen og så må bordet fikses ta tverbjelkene har råtnet, men resten av plankene er bra, bortsett fra at de må pusses ned da de er fulle av sopp.

Egentlig tenkte jeg at jeg bare kunne snu plankene, men ikke sikker på det har noen hensikt når jeg må pusse likevel.
Første steg bliver å få saga ned hasseltreet, og få gjort plass rundt der og så må jeg nok ha litt hjelp til det bordet.
Om den plassen bliver ordnet og bliver stelt litt koselig istand, da er det veldig fin utsikt fra pynten der, så tror det kan bli et bra lite koselig sted.
Noen som driver med oppussingsprosjekter som har gode triks å komme med??