Ikke alle hacks er like bra!

Å lage sin egen hårkur av det du har hjemme i matskapet, er veldig inn i tiden, så i mangel av hårkur, googlet jeg hva som er best for krøllet tørt hår.

Bare 2 ingredienser og jeg hadde begge, så da gikk jeg igang med å blande honning og olje til en nydelig fuktighetsgivende hårkur som altså skulle være det mest trendy for håret. Det stod bare olje, så da tenkte jeg at kokosolje må da være mye bedre end noe annen olje, da den har masse greier som er bra for huden ihverfald, så det burde ikke kunne slå feil.

For det første var det veldig vanskelig og få gnidd dette ordentlig inn i håret og for det andre så det ut som et nok så lite uhell, som kan skje for en hvilke som helst mann, som ikke har fått noe kos på lenge. Dette uhellet skjete bare i håret mitt tilsynelatende….

Etter en halv time med denne smørje i håret prøvde jeg så godt jeg kunne og få skylt guffa ut, og tilsynelatende virket det langt om lenge.

Men må innrømme at det ikke er det lureste lifehacket jeg har prøvd meg på og håret virker alt annet end mykt og deilig, så nå har jeg tenkt å prøve på bakepulver vask😅 Bakepulver renser jo ordentlig og skal visst nokk etterlate håret glansfullt og super mykt.
Følg med i neste episode av mitt lille eventyr om hvordan å få håret finest med matvarer du har i skapet.

Jord under neglene

i går var det sykt fint vær, vårsola stekte i ansiktet og alt i meg ropte ” kom deg uuuut!”

jeg tok med meg alle plantene mine, som trengte ompotting og mere jord og koser meg et par timer ute.
fant frem agurk, tomat og paprika frø, for det har jeg hørt at noen allerede har satt til spiring, så da gjore jeg det også.

Jeg er spent på hvor mye jeg får ut av Hagen i år, for siste år fikk jeg omtrent ingenting, mens året før fikk jeg masse. Skjønner ikke hva som går galt alltid, men jeg har nok ikke då grønne fingre som jeg gjerne ville hat.
Siste sommer var det vanskeligere å holde øye med alt også, når jeg jobbet på sjøen og var borte 14 dager om gangen.
Ingen av disse planter har jeg kjøpt, men fått de som avleggere. Palmen har vokst seg veldig stor og Monsteran har også fått masse nye blader. Den fikk jeg 2 stiklinger av, som jeg plantet i samme krukke for å få en tettere plante, men nå valgte jeg å skille de igjen, siden begge stiklinger har gitt nye skudd. Suklanten fikk jeg i fjor av en veldig fin venninne som hadde tatt stiklinger av sin plante  og den har gitt meg en liten ny plante, som jeg skal se om jeg har like stor suksess med som de andre.

Den jeg er mest bekymret for, er avocadotreet mitt, som jeg i høst dro opp av bokashi/ jordfabrikken min, og trodde de var ugress før jeg fikk set avocado steinen under. Da hadde den 3 blade som var spist litt på. Nå har den 9 blade, men etter ompottingen igår, synes jeg de er begynt å henge litt med nebbet…..jeg håper den bare skal venne seg til en litt større potte🙏

Min typiske morgen

La dagen begynne med kaffe i godkoppen og 100%speltbrød fra Jacobs med dansk pølse og ridderost med hjemmelaget mandarinsyltetøy👌

Det ser ut til å bli en nydelig dag med sol og vårfølelse og jeg våknet tidlig og som den aldrende damen jeg er, våknet jeg med vondt i ryggen, så det var bare å stå opp og begynne dagen og sette på God morgen Norge på tv.
Dagen idag må jeg få finne ut hva jeg skal stille opp med den veggen i trappa og få landet den. Var i kjelleren igår for å se hva jeg har av maling, for vaskerommet trenger et strøk og kunne tenke meg å lage den lille doen nede om til en liten jungel med jungel tapet og en sånn liten lydboks med fuglekvitter som begynner å kvitrer når man åpner døren.
Har ikke tenkt meg av øya idag. For det første har jeg ikke penge til hverken det ene eller andre og for det andre har jeg alt jeg trenger akkurat her❤️

 

Prosjekt vegg i trappa

Når jeg nå først går hjemme, så er jeg nødt til å gjøre noe. Som jeg har nevnt tidligere, har jeg vanskelig ved å motiverer meg selv, men når jeg først får å den over meg, er jeg et rivjern.
Så her om dagen bestemte jeg meg for å ribbe veggen i trappa, fordi stria hadde løsnet fra veggen og jeg hadde irritert meg over det en stund.
Det er ganske høyt og som sagt i trappa, så jeg måtte være kreativ.

Det er ikke alltid jeg kommer opp med de beste ideer og her er absolutt ikke noe HMS innblandet, men det gikk bra, til tross for at Jonathan bare ventet på at det skulle gå galt.

Det var nå sikkert nokk for den stigen som ligger ned, holdt på plass trappestigen som ikke hadde mulighet for å flytte på seg.  Og jeg måtte flere trinn opp for å rekke helt opp til taket.

Det som da blei hodebry etterpå, er hvordan jeg skal komme videre med prosjektet, for det viser seg at der har vært fukt under denne stria som jeg fikk rivd av, men det virker tørt og der var ingenting som indikerte at der skulle være fuktighet i veggen før jeg begynte å rive….noen mener jeg må ta av platene også for å se om der er råte under, noen mener at om det er tørt, er det bare å få pusset over, grunnet og malt, mens noen mener at der må legges på plater eller nye strie for at det skal bli bra, så det er ikke lett å hode når de lærde strides🤷‍♀️ og jeg har jo i utgangspunktet ikke peiling og skjønner st jeg tok meg litt vann over hodet her…

Sånn går nå dagene

Formen er stigende og jeg håper at jeg snart bliver kvitt denne skyen som har sitte i hoder mitt og resten av kroppen, egentlig siden jeg mistet jobben i November.

min hverdag har blitt til å gå tidlig i seng, igår så tidlig som 21:30 for da hadde jeg sett 2 danske filmer.

danskene er veldig gode på film som har mye betydning i innholdet og som fenger noe helt sykt. Igår så jeg ” Efter bryllupet” og “Du forsvinner”  som inneholder mye psykologi og uventede vendinger.

Når jeg legger meg tidlig, våkner jeg selvfølgelig tidlig og sånn går nå dagene og tenker at det skal bli godt å få landet en jobb snart.
Fordelen med å kunne legge seg når man er trøtt og stå opp når man er uthvilt er jo at man ikke stresser med den søvnen, men som jeg har sagt før, så bliver man ganske lat av det også. Jeg har enda ikke begynt med alt det jeg burde gjort her hjemme når jeg nå går her hele dagen, men jeg har jo selvfølgelig gode unnskyldninger, som at det er kjedelig å gjøre det aleine, jeg har ikke kunnskap, jeg har vært syk, jeg har måtte gjøre andre ting….. osv.

Men jeg skal begynne!!  Idag skal jeg rive tapeten av veggen i trappa, for det har begynt å løsne rundt varmepumpa, og så må jeg finne ut om jeg skal ha et fint tapet eller om jeg skal male igjen.

Gjenbruks roser

Det å gi videre brukte klær, sko, møbler og pyntegjenstander er veldig inn i tiden og viser at vi er miljøbevisste samtidig som vi er pengebevisste. Vi lever grønt som det så fint heter.
Posten min igår, handlet jo om at nå var det ikke lengre meg som fikk blomster på Valentine, men døtrene mine hadde tatt over den stafettpinnen.

Men så ringte min nydelige nabo på morran i dag og lurte på om jeg ville overta Valentines buketten hennes, for de skulle ut å reise og det var jo synd å kaste de fine rosene.
Da blei det gjenbruks roser og grønt miljø hos meg denne formiddagen og de er jo helt nydelige❤️

Jeg kjøper jo mye brukt og jeg arver en del eller henter gratis, fordi jeg ikke har mulighet til å kjøpe alt jeg har  lyst på, men når man får det eller betaler et lite beløp, kan jeg også, og selvom jeg ikke fikk min egen Valentines bukett, så er denne like fin og den passer veldig godt inn i sitt 2. hjem her.

Den nye generasjon

Nå er jeg virkelig begynt å kjenne på at ungene tar over for meg.
Det har jo vært valentine dag og alt hysteriet rundt dette.

Leste et innlegg fra en som spurte om råd til å få det beste ut av denne dagen når man var singel…….🙄 det er en helt vanlig dag, både når man er gift, samboer, kjærester eller singel.Hun følte seg altså veldig alene fordi hun var singel og denne dagen var vanskelig for henne, men jeg skjønner det ikke. Det var onsdag d. 14. februar….. det var onsdag uken før og uken før det og før den igjen. En hvilke som helst onsdag, hvor man går på jobb, lager nistepakker til ungene, lekser, middag og fritidsaktiviteter, jeg selv hadde yoga og et styremøte på kvelden.

Det jeg fikk føle mest på denne dagen, var at nå er det døtrene mines tur til å stråle i glansen av valentine. Begge fikk store flotte rosebuketter, sjokolade, bamse og diverse enhver ungdom ønsker seg. Et vanvittig gavedryss kun fordi datoen sier 14. Februar og fordi forventningene er så store på akkurat denne dag.
Hvis man ikke får roser, sjokolade og diamanter på denne dag, så er man ikke elsket nokk og bliver sykt skuffet, men hvem er det som printer dette inn i hodet på folk?
Jeg er jo singel og skjenket ikke denne dagen en tanke i år, men andre år når jeg har vært singel, har jeg kjøpt gaver og skrevet små kjærlighetsbrev til barna mine, for de er det viktigste i mitt liv og all min kjærlighet går til de.
klart jeg har fått gaver på valentine før og klart det var stas, men det er enda mere stas og få en gave på en helt random dag, hvor man ikke forventer det.

Men utgangspunktet med dette innlegget er at nå er barna blitt så store at de tar over det som var mine privilegier engang i tiden, da jeg hadde mine glansdager, men proposjoner har tatt litt av spør du meg.
Har lest flere innlegg om damer som beklager seg over at de ikke får noen og ikke bliver satt pris på, og spørsmål om hvordan de skal få mannen eller kjæresten til å forstå at det er viktig for de. Men hva er det som er så viktig med å få gaver på Valentine? Skal kjærlighet virkelig måles i gaver?