Snø i April

Ihvertfal er vi nesten i April🤷‍♀️ første vårmåned er allerede overstått, men vi har snø og iskaldt.

Snø, sludd og kaldt

Heldigvis kan jeg sitte varmt og godt på lugaren min med havutsikt og late som jeg seiler inn i sommersolnedgangen.

I fjor var det faktisk snøstorm på denne tiden også. Fikk opp minne på Facebook om snøstorm igår, så det er ikke noe unikt igrunn at Mars kan være uforutsigbar når det gjelder været.
Husker at når jeg gikk gravid med førstemann ( jente faktisk😄) var det snøstorm på 17. Mai. Folk holdt på å fryse ihjel i toget.
Fordelen for meg er at jeg ikke trenger ut i det hele tatt når jeg er på  jobb, men synes det kan være sol og varme når vi skal på påskeferie til søster i Danmark neste uke.

Sett dere godt tilrette under pleddet med en kopp deilig varm et eller annet og nyt kvelden ❤️

Kaffe og varme inne

Legger ved et bilde fra Instagram, hvor du ofte ser pledd, utsikt og kaffekopp.

 

Over halvveis

NÅ har jeg godt nok lyst å hjem.
sliten i hodet og litt sånn fyllesyk følelse etter mangel av søvn.

 

Mine ungdommer på sitt beste

Savner unger som ler, synger og krangler.
Savner å åpne døren til et rom og se  jentene i sin egen lille fortrolige verden. Savner synet av sammenhold  som får et mammahjertet til å eksploderer. For bare litt over et år siden, var dette scenario helt utenkelig.
savner rotet og kaoset som allerhelst hersker hos oss.

Henslengt ungdom❤️
Gangen er aldri ryddig mere end fra vi går ut av døren, til vi kommer inn igjen…

Uansett hvor frustrert jeg kan være til tider over kaoset vårt, er det akkurat det kaos jeg savner å komme hjem til nå.

Bare 4 dager igjen til jeg er der. Gleder meg så syk.

 

Søvn er oppskrytt…

Når søvnen ikke vil komme

Etter nattens jobbing fikk jeg bare sove 4 timer Enda jeg prøvde å mane den frem litt til, men det var bare å stå opp, gå ned i bakeriet litt, for der er alltid noe å gjøre, trene og spise middag.
Kanskje det var straff for å faktisk sove 8 timer i strekk i går og at kroppen følte seg uthvilt selvom den er sliten🤷‍♀️

Etter noen timer opp med all den aktiviteten man kan finne på her, gikk jeg til køys igjen, for å få resten av skjønnhetssøvnen før neste økt. Tror kanskje jeg klarte å akkurat sovne, men så skjer det noe i nabolugarene…. enten ommøblerer de, går på dass, skravler i telefon eller snorker- det meste kan høres og normalt er jeg ikke var for lyder, men her er det umulig å sove på kvelden. Har ligge og vendt meg i alle stillinger. Hænder over dyna, under dyna, over hodet, langs siden, beina i kryss, samlet, fra hverandre, oppad veggen, alle mulige stillinger som skal gjøre susen for å sovne, men det er ganske umulig idag😳

da blei det en liten oppdatering her isteden, som jeg egentlig ikke hadde tenkt å prioriterer idag.
I natt lagte jeg bursdagskake til fineste buffetdronningen Katarzyna som har bursdag idag, og det var en koselig oppgave som blei mottatt med kyss og klem. Sånne små ting som gjør hverdagen herute litt gøyere og litt mere levelig.

Bursdsgskake
Bursdagskake

Sjokoladekake med bringebærmouse. Den ene er toppet med hvit sjokoladekrem og den andre med vanlig sjokoladekrem

 

God kveld dere. Håper alle får en god natts søvn❤️

 

 

Hjemmekoselig

 

Hjemmekos

Det kan virke helt hjemmekoselig å sitte i sofaen under ullpledd etter middag.
Det er bedre end å sitte bare på lugaren og det er en fin mulighet til å være litt sosial. Kommer alltid noen å slenger seg nedpå litt.
Det er kaldt – tror de har satt ned varmen på båten i håp om vårsolen som skal varme, men stadig ligger det snø ute, selvom jeg stadig ser bilder på snap og Insta av nyutsprungne blåveis og snøklokker. Det lille båndet til verden på utsiden er sosiale medier og jeg suger til meg alle de dagligdags vibber jeg kan få.

Softis i sola

Plutselig blei det annonser free flow av softis for staben her og da styrter gribbene til , meg selv inkludert! Kan ikke gå glipp av årets første  softis, selvom den ikke var på brygga i Brevik.
Det er sånne små høydepunkter som gjør dagen litt morsommere og jeg også så at det er sånne små ting som ristet oss litt sammen, for vi hadde et felles mål, en felles greie på softis, som alle kan snakke om. ” hei, det er softis på Oasis, blir du med?” Til de du møter på din vei og vipps, skal alle ha softis.

Nyt kvelden med eller uten softis dere🥰

 

 

Søndag uten søndagsfølelse

Det er siste søndag i Mars, inatt satte vi klokka  en time frem, og jeg var den som trakk det lengste strået, da jeg kunne jobbe en time mindre, mens de som driver med soving om natta, de hadde en time mindre å sove i.
Søvn er en mangelvarer for meg herute, for uansett hvor trøtt jeg er, bliver det ikke det samme å sove på dagen. Kroppen venner seg lissom ikke til det og den må tvinges. Det er ikke bra å tvinge nogen til noe og det kommer ikke til å bli bra, så søvnen er ikke det som kommer mest av her.

Seiler ut i solnedgangen

Uansett er det søndag uten søndagsfølelse.
En hvilke som helst dag, som ikke bliver brutt av noe spesiellt. En dag som går akkurat som igår og dagen før, uten noe annet innhold end jobb, spise og sove.

litt bilder fra byssa på en søndag.

Byssa


ok – en liten forandring!! Jeg gidder ikke gå å trene, det er jo søndag tross alt og man skal holde hviledagen hellig.

 

Den eneste måten jeg ser forskjell på dagene, er på de snappene jeg får fra fredagspils, lørdagskos, drinks på en lørdag, fest på en fredag, frihelg……bliver like  overrasket hver gang en uke har gått og jeg åpner helgesnappene.

Håper dere har hat en super søndag. Nyt siste resten også❤️

 

Når livet gir deg sitroner

Vitaminbombe

Vitaminbombe

Der er et ordspråk som sier at når noen kaster sitroner etter deg, så må du samme de opp og lage noe godt.
Hadde jeg vært hjemme, hadde det blitt en GT  med agurk og sitron, men herute bliver det vitaminvann.
Fikk plutselig for meg i natt å tilsette sitron og appelsin i vannet og lage vitaminbombe, når jeg likevel drikker noen liter gjennom natta.
Ingenting er bedre end vitaminer og antioxidanter, laget helt naturlig, og når man jobber på et kjøkken, har man hele verden i kjøleskapet.
jeg prøver ellers diverse andre dyre tilsetninger for å bevare ungdommen litt lengre, men er ikke sikker på virkningen, for ser ikke noe særlig forskjell egentlig….

Continue reading “Når livet gir deg sitroner”

Den store vaskedagen

Klesvask til tørk i gangen

Når man våkner på ettermiddagen og naboen har vasket klær😅

jeg digger julebokserne og jula vare jo helt til påske, så det er helt innafor.
Jeg er ikke helt sikker på hvem av naboene på gangen som eier denne vasken, men akkurat de juleboksene så jeg sist jeg var ute også, så de er flittig brukt, og heldigvis flittig vasket!
jeg lurer på om der er noen som reagerer på om jeg henger bh og truser til tørk der🤔 av en eller annen grunn tror jeg det hadde blitt mere snakkis om det, end om disse jukebokser og jeg har end ikke sett noe dameundertøy henge der, men en gang må jo være den første….

For lang liggetid

I natt hadde jeg litt tid til overs da klokken nærmet seg 05:30 og siden jeg var litt sliten, gikk jeg for å legge meg en times tid. Etter å ja stått og gått hele natta på harde gulv, er det sykt deilig å legge seg i senga. Jeg satte klokka på 06:45, så jeg hadde tid til å skjære opp brød til frokostbuffet før kjøkkenet blei fullt av kokke.

det som sikkert skjedde da, var at jeg slumret da klokken ringte, trodde jeg!! Bare 10 minutter til….. men da jeg bråvåkna var klokken kvart på 8😱  blei en times slumring og når man da i ørskan skal hive seg rundt, bliver man helt ør og det bliver ganske vanskelig å være strukturert.
Fikk nå gjort det jeg skulle og virket ikke som noen reagerte på at jeg ikke hadde vært der, bortsett fra messemor, som ikke hadde fått opp rundstykkerne🤷‍♀️ de stod nå klare ved heisen til å bli sendt opp, men tenkte ikke på det før jeg gikk, for ellers burde jeg jo bare tatt de med opp.

Liggetid er viktig for loff også

Poenget med denne liggehistorien , er at nå ligger jeg her og får ikke sove. Søvn er veldig viktig for meg, og jeg liker ikke når søvnen uteblir. Det som er greia er at om jeg hadde vært hjemme, hadde jeg stått opp for å gjøre et eller annet, for da hadde det føltes meningsløst å ligge i senga uten å sove, men her er der liksom ikke noe annet å gjøre. Jeg kunne stått opp og gått å trena, men etter en lang natt på beina, trenger de hvile før løpebåndet, så jeg bliver liggende litt til og håper at bølgene vugger meg inn i søvnen.

Snuoperasjon

Operasjon snu døgnet, er ikke så lett og tar litt tid.

 

De første dagene sover jeg Max 4 timer i døgnet, så bliver ganske sliten. Idag har jeg klart å sove 7,5 og det er jo en hel grei nattesøvn…. eller for min del, dagssøvn.
Når jeg jobber, jobber jeg bare natt – altså fra 9-10 om kvelden til 8-9 på morran.
Det med å jobbe går veldig fint, for tiden flyr og du har en masse du skal ha ferdig til på morran, så plutselig er natta gått.
Det er søvnen som kan være litt tøfft, for første dagen på jobb, døgner man. Du kommer rett hjemmafra hvor du har sovet en hel deilig natt og så skal du starte jobb kl 9 på kvelden, det sier seg selv, at da får du ikke sovet før du starter og du får ikke lagt deg før du er ferdig med jobben. Da er man så sliten at kroppen ikke klare å roe helt ned, så 4 timers søvn er det kroppen klare å lade til.

sengen er faktisk bra!!

Ladestasjon

Jeg sover godt her, når jeg sover!!
idag var jeg veldig klar for å sove. Skjønte fort at det kunne bli en utfordring, da tåken lå som en mur rett uten for vinduet og da kjøre båten på tåkehornet hvert 5. min eller noe sånnt.
la meg godt tilrette likevel i håp om at jeg ville overhøre det og svime av, og det funket faktisk!!

Tåken ligger tett

Sovnet til tåkehorn og vugging – våknet etter 4 timer da, men da tvang jeg meg til å bli liggende og våknet først kl 17 igjen – rett til middag.

Bursdag på havet

Morgentåke

Bursdagsmiddag 

Egentlig skulle jeg vært hjemme og feiret bursdag med barna mine, men bursdag er ikke det samme når man kommer opp i årene. Jeg elsker bursdager!! Jeg elsker å feire barna mine, bake masse kaker, be folk og ha det gøy. Jeg liker å feire min egen å, men det er ikke så viktig lengre og når man er aleine – uten en mann da – er det ikke lassevis av blomster på døra eller fine gaver, så da kunne jeg likegodt jobbe, når en annen trengte fri.

Det som slog meg denne morgen mens jeg tuslet rundt å tok rundstykker og brød ut av ovnen, er at nå er jeg nermere 50 end 40 😱😱 Den følelsen var ikke helt grei kjente jeg, selvom jeg ikke føler meg gammel og oppføre meg som en 20 åring til tider, så merker jeg at ungdomstiden er over.

Bursdagsbarn

Bursdagen blei altså litt som en hvilken som helst annen dag, som den jo gjerne gjør når man jobber, men jeg fikk dansk svinekam med sprø svor til middag og det er en bursdag verdig!

Bursdagsmiddag