Alt er ikke lystbetont

Hvorfor er det så vanskelig å gå igang med det som ikke er så gøy?
Jeg vet at dette regnskapet til idrettslaget MÅ gjøres og jeg har faktisk begynt å printe ut bilag og bankutskrifter før jeg dro til Danmark, så nå er det bare å få satt det i system.

Men så er det ikke BARE likevel, for sånne ting bliver overveldende og virker så endeløst.
Jeg har det jo ikke sånn på jobb…. jeg er vant til å skulle rekke mye på kort tid og på Fjordline, var det jo 12 timers dag med en kjempe arbeidsmengde som aldri endte heller, men da gønnet jeg jo bare på for å bli ferdig og hadde aldri den tanken at dette er vanskelig å gå igang med.

Det er faktisk så ille at jeg gikk igang med å vaske det ene badet bare for å utsette litt.
Hvis det er mere gøy å vaske badet, da er det ille, og jeg vet ikke helt hvorfor.

Hvorfor er det ting som er lettere å gjøre end andre? Hvorfor har vi mennesker det sånn at vi utsetter ting så lenge som mulig? Jeg er litt sånn at jeg jobber best med litt press på meg, om det er press på kvalitet eller det er tidspress spiller ikke så stor rolle, men det er lettere å få gjort ting når man har en tid det skal være ferdig på.
I dette tilfelle skal jeg ha orden i alle disse papirer til i kveld, og for det ikke er løgn, så fikk jeg printet ut 2 sett med bankutskrifter og bilag, først fordi jeg ikke tenkte over at bankutskrift kommer med for hver måned man printer ut bilag ( da hadde jeg allerede printet ut et sett med ren bankutskrift) og så printet jeg ut igjen, fordi jeg ikke helt skjønte hva jeg gjore🤷‍♀️

Det er nok det som bliver vanskelig for meg, at jeg ikke helt vet hva jeg driver med, men så tenker jeg først at dette klare jeg, og så tar det så fryktelig lang tid, fordi jeg jobber så sykt ustrukturert…. og allermest fordi jeg ikke er så flink med pc og programmer og så gjør jeg det 1 gang i året, så når man endelig har fått det til, har man glemt det neste gang.

 

Vår i Danmark

I helgen var jeg en tur hos min søster i Danmark. Hun hadde invitert til housewarming med sin forlovede, så jeg dro ned en tur.
Jeg kjøre alltid over Sverige, for da kan man bare suse nedover- og oppover når man skal hjem igjen og jeg kjøre gjerne i et strekk, bare at jeg MÅ ha tissepause en eller annen gang, men det er ikke mere end å tisse og så videre. Når jeg kjøre sånn, har jeg med en full kaffekopp, vannflasker og en stor pose med nøttemix, for når man sitter stille sånn i 6 timer, har ikke kroppen bruk for så veldig mye, og buksene har blitt litt trange i det siste, så gjør ikke noe av gå på litt lavenergi en enkelt dag.

Jeg bliver alltid overrasket over at våren alltid kommer tidligere i Danmark. Norge ligger bare 5-6 timers kjørsel, men likevel er det stadig vinter her og de har snøklokker som titter opp av jorden allerede, krypene virre rundt og fuglene tar bad i vanndammer.

Det er deilig å være Norsk i Danmark, spesielt når det er varmere og våren blåser liv i yrheten og følelsen av at sommeren er på vei.

Kun én….

DET er ikke lett! Å skulle velge EN sjokolade fra en Twistpose er umulig.

Jeg skulle BARE ha en, men når jeg først har tatt den ene første, da er det gjort for meg. Jeg klare lissom ikke å stoppe og selvom den lille engelen på ene skuldre, sier at jeg ikke bør spise så mange, så sitter jævelen på andre siden og bare stapper den deilige sjokoladen inn i munnen min og jeg klare ikke å la være å spise de.
Kanskje det er litt trøstespising også, for når man får det ene avslag på jobb etter det andre, mister man litt motet og da er sjokolade enda deiligere….

Jeg spiser sunt også da, for dette var frokosten min. Natural yougurt med fersk ananas, eplebiter og egen rister havregryn og solsikkekjerner. Her har jeg fått i meg alt jeg trenger av melkesyre, umettet fett, fibrer, vitaminer og jern.

Danmark har fått Konge.

Jeg satt jo klistret til skjermen igår. Selvom jeg sier jeg føler meg Norsk etter 25 år her, følte jeg meg Dansk igår. Rørt og Dansk og Royalist til de grader.

De 2 røde lysene jeg hadde igjen fra jul, passet perfekt til dagens anledning, flaggene var på plass og jeg gikk ikke for langt fra sofaen, for dette var stort. Stort ikke bare for Danmark, men for monarkiet i Europa, fordi dette er en hendelse som er historisk, fordi vår Dronning valgte å abdisere og la Fredrik ta over, før hun dør, og før han ikke har henne som støtte lengre.

Jeg elsket hvert minutt og synes det var magisk og eventyrlig og moderne på samme tid.

 

 

 

Interessant eller ikke…

Hva er det egentlig som er interessant i en blogg?

Det er bildene selvfølgelig, men man kan ta fine bilder og har lite interessant å skrive om.
Hvis man vil bli “kjent”, som jeg ikke har noe mål om, må man jo enten være ekstrem eller være sykt flink til å skrive og følge opp med noe folk føler er interessant å lese hver dag.
Livet mitt er så uforutsigbart at jeg ikke får holdt en rød tråd føler jeg, men hva er en rød tråd egentlig?
Må det være en råd tråd i innleggende for at det skal være interessant?
Jeg har ikke helt klart å finne ut av det, enda jeg har vært her i et års tid nå, og når jeg leser andre sine blogger er de ikke så annerledes end min egentlig.
Bortsett fra de som handler om mat selvfølgelig.

Jeg skriver fordi jeg synes det er gøy og ikke for å jage liker klikk, men synes likevel det er gøy når noen, og spesielt en av dere andre bloggere, har gitt meg en kommentar. Det er lissom en headsup på at noen leser og hvis man gidder å legge inn en kommentar, må det jo ha vært interessant….

Så dere derute i denne bloggverdenen, jeg vil gjerne ha noen råd på hva som er interessant og hvordan dere planlegger et innlegg🙏

 

Når livet gir deg mandariner…

Jeg kjøper alltid for mange mandariner til jul. Det ser så fristende ut når de står der skinnende og oransje i en åpen papirpose, men det er nå også sånn at man bliver fryktelig lei av de etterhvert.

Hadde ganske mange og når et par var begynt å mugne nede i posen der, var det bare å gå til aksjon for å redde resten.
Tilsatte litt vann og sukker, og lot steinene være i, for de skal inneholde naturlig fortykningsmiddel. Kokte en times tid eller halvannen.  (egentlig ikke helt sikker, for jeg så på serie, og da glemmer man litt tiden) Kjørte den bittelitt med stavmikseren og vipps, var det nydelig marmelade. Hadde den på osten til morran idag og den blei helt perfekt.

Ananasene var også litt på siste reis, så Maiken skulle lage juise, men den blei nokk ikke helt som hun hadde forestilt seg, siden den skulle stavmikses og kjøttet selvfølgelig kjennes godt da.
jeg synes den var helt nydelig, men savnet Malibuen og at det var helgen selvfølgelig, for dette hadde vært en perfekt pinacolada 👌👌

Ha en superfin dag. Helgen kommer før du aner det.

Krystallklart

Det er krystallklart gjennom vinduerne i utestua. De på langveggen er ikke isolerte og etter å måtte rydde brusbokser og en flaske som har eksplodert i kulda, begynner jeg å lure på om vinduene vil holde 😳

Vakkert er det med krystaller som fester seg og lager fine mønstrer, men blei ikke så vakkert med colabokser som har eksplodert og spruter over vegger, gulv og vinduer. Jeg tenkte ikke at det skulle bli SÅ kaldt der, for jeg skryter jo av at jeg har ekstra kjøleskap på vinteren og tenkte ikke det skulle bli fryserom.
For så vidt er det greit, for da vet jeg at huset er tett, for varmen siger ikke ut dit ihverfald.

Her den ene kveld hørte jeg et smell og en lyd av noe som datt ned…. første tanke var vel at det var noen som hadde fyrverkeri tilovers og tenkte ikke så mye mere på set, før jeg skulle ha juletreet ut idag.

Lurte allerførst på hvorfor glasset i døren var så skittent og så så jeg at veggen var full av brunt gørr…….og det rakk å gå et par tanker gjennom hodet, før jeg så de eksploderte cola bokser rundt forbi.

Det bliver ganske mye gris av den slags festligheter.
Jeg fikk litt å gjøre ihvertfald og det passet jo fint, siden jeg akkurat hadde sitte på telefon med en kompis, og vi snakket om å kjede seg…vel, jeg kjedet meg ikke mere idag😅

 

Alle må vist bli kvitt søtsuget nå på nyåret..

Dette er altså min måte å bli kvitt det på….

Å spise opp innholdet i kakeboksene en etter en, til der ikke er mere tilbake, det er min beste måte, for er det tomt, så er det tomt🤷‍♀️

Det er ikke noen hemmelighet at jeg er like gla i å spise, som jeg er i å bake og lage mat.
Jeg klare ikke å la det være og det er sikkert søtsuget som tar kontroll….. eller matsuget da, for jeg kan like godt bli sugen på mat.
Jeg merker det på kroppen også, spesielt etter jeg mistet jobben, for da har det blitt minimalt med trening.
Nå er jeg snart igjennom alle rester og da kan jeg kanskje ta en liten pause 😅

 

 

Velkommen snø, velkommen 2024

Det har virkelig blitt vinter iløpet av de siste dagene.

Det skal bli enda mere snø de neste dagene, men snøen er jo bare vakker og den varmer litt på en kald måte.
igår kl 12, når rakettene skulle skytes og et flott show fra Breviksbrua skulle lyse opp over vannet, stod snøføyken sidelengs og sikten var ikke så bra.
Vi var 3 jenter samlet hos naboen, men jeg var den eneste som dro på meg dressen og gikk ned til gamle ferjekaia for å se.

Det var ikke stort jeg så fra brua og bare en familie til hadde tatt seg turen ut i stormen.
De blinkskudd jeg fikk, var naboen til ferjekaia, som hadde brukt litt penge og sendte opp raketter etter showet fra brua hadde ebbet ut.

Blei en veldig stille kveld og jeg vaklet gjennom snøfonner hjem og la med med et håp om at dette året skal bli bra.

Godt nyttår dere🎉