Regnværsdag

Her ute Elsker jeg når jeg våkner og det regner. Spesiellt de siste par dager hvor jeg ikke har klart å stå opp før 18:30 ish og da har jeg tvinge meg opp for å rekke middag.
Regnvær er for meg en tidssparer, for når det er sol MÅ jeg ut. Det er så viktig for kropp og sjæl å komme seg ut i fri luft, spesiellt når man jobber på et trangt kjøkken uten vinduer og med aircon luft.
Idag regnet det altså og det var en deilig følelse, for nå hadde jeg sovet for lenge til å rekke ut i sola mens vi lå stille i Strømstad uansett🤷‍♀️

En ting mindre å bruke tiden sin på idag 👌

Det som er deilig å tenke på, er at etter regnet kommer sola alltid tilbake, så kanskje imorgen jeg rekker ut å nyter den🙏

Sommerrushet

Nå har jeg vært ute i 11 dager og har 7 igjen. Har byttet 4 dager med bakeren på motsatt skift, så jeg får 4 dager fri i August…… men det hjelper ikke på humøret akkurat nå, for nå er jeg sliten og lei av å aldri komme i mål. Det er egentlig helt umulig å komme i mål, for selvom jeg jobber13 timer om dagen, er det ikke nok med fulle avganger og sommerferie.


Eneste lille trøsten er mine korte daglige opphold i sola. Har oppdaget monkey Island, som er vårt eget lille solsted på taket av broen. Det er en liten misjon å komme opp dit med madrass, bok – som jeg aldri leser i deroppe da🤷‍♀️ vannflaske, håndkle og telefon selvfølgelig. Alt dette skal være med opp en smal trapp og en enda smalere bratt stige til taket. Det som er enda gøyere er å komme ned, for da går båten, siden jeg ligger så lenge som mulig, og det er indtil det bliver for kaldt, og det bliver det utpå sjøen når vinden uler rundt deg.
Men altså nedstigningen med madrass, håndkle, bok, mobil og vannflaske i frisk vind er sikkert et syn for de som måtte synes det er gøy å se på, for man må sørge for at ting ikke blåser bort, man må baklens ned stigen samtidig som man skal ha med seg alt pikpakket og man må holde med begge  hender, samtidig som madrassen ikke skal fly avgårde…… men ned kommer man alltid.
Så om jeg har sovet lenge, som idag til kl 18 – hadde sikkert sovet lengre om ikke jeg hadde satt klokka for å rekke middag- da setter jeg meg ut på dekk ved lugaren min og spiser maten, isteden for å sitte inne. Fantastisk utsikt når vi ligger i havn i Strømstad.


Des mere sliten man bliver, des mere skader bliver der også. Lærte et nytt flott ord på kurs som er Fatiguè og som brukes på sjøen om trøtthet som føre til skader.
Blåmerker, kut, stikk som ruller sin egen vei og ting som flyr i gulvet og det er ting som skjer kun fordi man er sliten og har lite krefter igjen. Bra vi har blå plaster, så man lett kan se de om de skulle forsvinne en eller annen plass🤪

Og sånn kommer det til å bli hele sommeren🫣

 

Motivasjonen mangler

Kjenner jeg sliter litt med motivasjonen om dagen.


Jeg skal trene hver dag, fordi jeg har muligheten rett uta for døren, men det er lite motiverende å gjøre det alene.
Idag var Anders, som er styrmann på båten og verdens nydeligste eldre herremannen, inne å vise meg roteknikk, siden han har vært med i Århus roklubb i en herrens masse år, og det fikk jeg litt motivasjon av og rodde 5 km på en halv time, hvilket jeg er ganske fornøyd med.

Det er viktig for meg å holde meg i form og ikke gå helt i forfall, men man kan ikke komme utenom at alderen vises her og der og når jeg ser meg i speilet er jeg veldig motivert, men når jeg kommer in i det lille trange rommet helt alene er det ganske kjedelig og jeg jobber ikke hardt nok.


Venninna mi som er min treningsguru, holder på å lage et program til meg, for jeg må trene tungt, sier hun!! Alt det kardio er bare tull hvis jeg skal bli i form. Hun har jo rett for jeg trenger ikke å slanke meg, bare å stramme litt opp her og der.

Når det er sagt, er jeg egentlig ganske så fornøyd med meg selv til å være min alder og med klær på, ser jeg ut som jeg er ganske i form😄

Uvanlig vanlig


Første natta av 18 overstått og den var faktisk litt tung. Halvveis gjennom natta blei jeg kvalm og uvel og vondter blei enda mere vondt. Kroppen bruker tid på å komme igang igjen, men det er første gang jeg har kjent det sånn på kroppen og spesiellt første dagen. Det pleier å gå noen dager, der kroppen har fått for lite søvn over flere dager, men kanskje det er like greit at det slog til første natta. Jeg sov faktisk hele dagen, altså en hel natts søvn på nesten 8 timer og det er også uvanlig.
kanskje det er det uvanlige som skal bli det vanlige nå….

pleier å døgne første dagen, for når jeg står opp på morran kl 7 for å sende ungene på skole, da får jeg somregel ikke sove før jeg går på jobb kl 9 på kvelden og jobber til 8 neste morgen. Men det er også helt vanlig!!

usnsett, så sitter jeg nå ute og nyter sola mens vi ligger til havn i Strømstad en hel nydelig sommerkveld.

Jeg må benytte tiden jeg kan ute i sola. Frisk havluft er viktig, siden luften vi puster inn i byssa og på resten av skipet innendørs, er veldig tør og ikke bra for hverken hud eller mental helse. Og Strømstad har en veldig fin skjærgård å nyte synes av.

For de som lurer på husvasken min…

….selvfølgelig blei jo ikke den grønske BARE borte🤷‍♀️🤷‍♀️ så da er jeg i full gang med børste, klut, vann og høytrykksspyler.
Ja jeg vet at jeg må være veeeldig forsiktig med høytrykksspyler så jeg ikke ødelegger treverket, men å skulle skrubbe med svamp på hele veggen blei for mye for meg, så jeg brukte den høytrykksspyleren likevel og det gikk bra.

Som dere ser var det ganske mye grønske på den veggen, men heldigvis kun på den, sikkert fordi der er plen, og som dere ser, blei det veldig mye renere👌 jeg rakk ikke hele veggen, så resten får jeg ta når jeg kommer hjem igjen om 18 dager.
Det som skjer med meg når jeg gjør sånne ting, er jo at jeg bliver perfeksjonist. Da skal det blive HELT rent, så det bliver mange gange opp og ned av stigen, for når jeg kommer ned etter en økt og ser fra en annen vinkel, så sitter der enda noe møkk i en sprekk!! Og da er det opp igjen. Men for en deilig følelses å få det gjort da.
Nå er det klargjøring til å forlate huset og være borte en stund.
Lag dere en super deilig sommerdag folkens❤️

En morgen uten sol…

Det er ikke ofte jeg synes det, men akkurat idag var det litt deilig at det ikke er strålende sol ute. Litt deilig at jeg ikke må jage ut for å få mest mulig ut av sommerdagen og Hagen og sola, som jeg sette så mye pris på!!
Jeg har vært superheldig i denne friperioden at det bare har vært nydelig sommer og jeg har fått mase d-vitaminer og energi til jeg skal på jobb igjen imorgen.

Idag må jeg forberede til å være borte i 18 dager denne gangen faktisk. Kjenner det er litt tungt å tenke på, men så har jeg 18 dage fri i August, hvor jeg skal sende eldste ungen min på internatskole, og da ser jeg nok ikke mye til henne før neste sommer.


Startet dagen i sengen til Minsten, som hadde mensensmerter og da var det godt med varmepute på magen og mamma i sengen og jeg nyter alltid de få minuttene hvor mamma stadig er en liten trøst.

Ha en fin dag derute og nyt skyggen, ser nå ut som det bliver litt sol også iløpet av dagen 👌

 

Husvasken

Igår var det endelig en ettermiddag uten vind hos meg, så da blei husveggen sprayet med Grønske. Dette vidundermiddel skal etter sigende bare sånn simsalabim få grønske til å forsvinne helt av seg selv….. ikke skal det skrubbes eller spyles av, det skal bare bli borte!! Sitter her med kaffekoppen og venter på det skjer, men kjenner at tålmodigheten nok ikke kommer å strekke til.

noen som har erfaring med husvask og hva som er mest effektivt?
Grunnen til at jeg valgte den Grønske er jo fordi jeg vil ha resultater uten å bruke alt for lang tid på det og den har nå fått skryt på diverse sider som snakker oppussing og hage osv.

igår kveld satt jeg litt oppe på kvelden på terrassen bak og der blei det plutselig lys i noen sykt billige solselle lykter jeg kjøpte på Jysk til 17,50 stykket. De lyste faktisk ganske bra, så må løpe å kjøpe flere av de. Har en sånn lenke med lyspærer i utestua også og det bliver veldig koselig med bare litt koselys på sommerkveldene.

Villnisset mitt

Idag var jeg så tidlig ute at jeg måtte jakte på sola. Den var ikke kommet på verandaen enda, så da gikk jeg på jakt i hagen.

Morgenstund

fant meg en liten knaust og så ut over villnisset mitt. Ikke mye grønnt gress etter tørken som er nå og alt vokser ganske så villt i Hagen min.
Drømmen er å få planert litt ut, så stykket dere ser på bilde, bliver så rett at man kan ha et langbord der, uten at det skråner og stolene velter i hytt å pine…. noengange til litt latter om noen sitter på de😅

Jeg har mye rart i villnisset mitt. Faktisk så mye rart at jeg er redd for å luke ut noe, som ikke bare er ugress, og for den saks skyld, ugress også, for mye ugress er faktisk spiselig eller brukbart også.
Litt luker jeg og litt rydder jeg i villnisset og etterhvert har jeg lyst å få proffe folk til å se hva jeg kan gjøre med dette ujevne ville terrenget mitt, men det må bli når budsjettet synes det er greit.

Drømme senareo

Jeg klarte til slutt å få byttet hjul på bilen, etter å ha klikket noen gange og fått hjelp av naboen, for da jeg endelig fikk låne elektrisk mutterskru greier, og fikk opp alle, satt jo dekka fast likevel! Da måtte jeg ty til naboen og erkjenne at akkurat der og da, trengte jeg faktisk en mann🤷‍♀️

En mann som jeg absolutt ikke vil trenge – ikke naboen altså, men en mann generelt. Jeg er så bevisst på å ikke skulle trenge en mann at det nesten kan bli slitsomt, for noe trenger jeg de jo til….uansett hvor selvstendig jeg ønsker å være, er de sterkere, de er mere praktiske, det fleste ihvertfal, en mann ser ting anderledes og mange menn har en eller annen form for håndverk som de er flinke på. Det jeg trenger, uten å nødvendigvis innrømme det, er en handymann👌 En handymann som kommer svinsende inn med en hammer i den ene handa og en drill i den andre og lure på hva han kan gjøre for meg.
Drømmesenareo.

Jeg  fikk laget syringele og rabarbrasaft og er ganske fornøyd med begge. 2 veldig forskjellige smaker og til hver sin anledning, syringele tror keg er veldig god på litt sterke oste men rabarbrasaften er til en koselig dtund i Hagen en varm sommerdag. Den kan sikkert brukes til suppe også med en krem av pisket cremefraish og vanilje ( det hørte jeg på P4 idag til morran. En svensk kok ved navn Krister, lager mat der hver fredag)

ellers har jeg tuslet litt i Hagen, men den er jo så uoverskuelig og uorganisert😱 og der er så mye ugress, men roundupen jeg brukte for noe siden på gårdsplassen har faktisk virket på noen av melkebøttene. Så da håper jeg ikke de kommer opp igjen.
Det beste ved å tusle i Hagen er jo at man får masse sooool. Om sommeren er det utearbeide så lenge det er sol. Alt som er inne må vente til en regnværsdag.

Sommer🎉

 

været i dag er jo helt fantastisk- jeg elsker sol, bare sooool.
helgen har gått og jeg har gjort litt da.

Granskuddsirup er på glass, var litt redd at jeg var for seint ute, da jeg kom hjem fra båten, men fikk plukket meg et par liter inne i skogens dype ro. Jeg får den ikke til å være rødlig som er veldig fint, min bliver mere brunlig og denne gangen fikk jeg kont den litt vel inn, så den blei ganske tykk, men veldig god på smak for det. Jeg liker best å ikke ha alt for mye sukker i, så den ikke er for søt.

Jeg skal prøve meg på syringele i år, og det tok ganske lang tid å plukke av bare blomstene, men jeg gleder meg veldig til å prøve. De skal stå bare i kokt vann å trekke i en dag eller to før man koner hele av saften.

rabarbara blei sanket hos naboen, så da bliver det saft og kompott, tror faktisk jeg skal prøve meg på en blandings av syrin og rabarbara😅

Men den største tidstrollet var bytting av hjul på bilen. Jeg pleier å gjøre det selv og har aldri vært noe problem, men nå satt det ene hjulet bombastisk!! Trodde den ene bolten rikket seg, men den knakk rett og slett!! Så etter mye banning og svette, måtte jeg skru til alle hjula igjen og be om hjelp🤷‍♀️ det er sånne ting jeg ikke synes er gøy å betale meg fra, for det skal være lett å gjøre selv, men sånn må det bli nå da.