Ikke alltid det passer å jobbe!

Det er ikke alltid det passer å jobbe på båt 14/14.

Denne helgen skal sønnen min konfirmere seg, så permisjon i helga har blitt innvilget og jeg skal dra hjem imorgen tidlig.

jeg har prøvd å planlegge herfra, fått bestillt bordkort og skrive tale…. ikke helt fornøyd, men plutselig bliver den ferdig.

Tingen er, at da jeg dro på jobb for 8 dage siden, fikk jeg motorhavari på bilen og jeg måtte hive meg i en taxi for å rekke jobb, mens bilen blei taua til verksted. Det viser seg at drivverket kan være gått i stykker, så da har det vært frem og tilbake mellom forsikring og verksted, for det er jo en større jobb!!
Forhåpentligvis dekker forsikringen, for uansett må verkstedet skru bilen fra hverandre for å være sikker på det er feilen og da er allerede halve jobben gjort, så jeg er litt på ræva, hvis de ikke dekker og jeg står der med en halvferdig reparasjon til 25.000kr 😳

Heldigvis har jeg leiebil i forsikringen, så den var grei og jeg har bil i helga- hadde vært kjedelig uten, da vi skal frakte pynt, kaker og stasj til lokalet vi skal holde konfirmasjonen- den kommer jeg til å skrive om på et annet innlegg etter helgen, når stormen har roet seg litt.
Men FØR jeg kan hente denne leiebil, som ikke er klar tør ut på dagen, har jeg fått en god kamerat til å stå opp tidlig å hente meg i Sandefjord, så jeg kommer meg hjem ihvertfald .
kjenner jeg er litt stressa nå, sikkert fordi jeg ikke har fått sove så lenge idag og jeg føler meg sliten.

 

Søndag og barnedåp om bord

Dagens kake

Noen gange får man lov å gjøre litt annet end bare den samme rutinen som ellers foregår hver natt.
Denne søndagen hadde vi en barnedåp om bord som hadde bestilt dåpskake, så da var det igang å bake hjemmelaget sukkerbunn og sette sammen kake til jentedåp.
pynten var ferdig bestill før jeg fikk sagt at det kunne jeg lage bedre selv, men da blei det litt mindre jobb, for natta blei hektisk nok med desserter og en del brød. Jobbet ihverfald 2 timer overtid for å bli ferdig med alt.
Jeg blei fornøyd med kaka og håper selskapet også blei det.
Første tanken min, når jeg hørte at noen skulle feire barnedåp på båten, var at det hørtes ganske spesielt ut, men ved nærmere ettertanke er det egentlig lurt.
du får gratis lokasjon, buffeen er rimelig paxpris iforhold til på land og du spise alt du vil. Ungene har lekeplass og de voksne får handle kvota før festen er over. Ganske mange fluer i et smekk, så egentlig en ganske lur tanke dette.

Andre som kunne finne på det samme??

Yoga og fri flyt av energi

Igår gjore vi yoga kl 06:30 oppe på dekket, i strålene av en nyoppstått sol som ventet på at livet skulle starte opp igjen etter en rolig natt.

Man får så sykt deilig energi av yoga så tidlig på dagen, og for meg som har gått inne på kjøkkenet hele natta, var det som å komme i himlen🙏

Yoga i soloppgang

Energinivået fyller seg opp og alt bliver så mye lettere når kroppen får lov å utfolde seg.
kjenner jeg burde trent litt også, for plutselig hadde jeg gått opp en buksestørrelse siden sist, men man kan ikke gjøre alt på en gang.

Idag jobbet jeg 2 timer overtid, som da betyr at jeg står i 13 timer og jobber stort sett uavbrutt. Nødvendigvis tilsa ikke dagen at jeg skulle jobbe overtid, men når vi har dobbel buffé og jeg må lage dessert til messen og forberede en stor bløtkake som er bestilt til selskap imorgen, i tillegg til alt annet, da flyr tiden.

Bader i D-vitaminer

Siden de har lovet regn fra imorgen, måtte jeg benytte anledningen til å sanke D-vitaminer idag. Den prioritering gjør at det blei enda mindre søvn, så håper å få sove litt før jeg går ned ikveld.

Ha en superfin lørdag derute😘

La tiden stå stille

De første dagene pleier jeg ikke  å sove veldig lenge og idag var ikke unntak heller, så kl 14 var jeg klar til å komme meg ut i sola på dekk.
Her lå allerede min fine kollega og slikket de deilige D- vitaminene i seg, så vi åpne skjorta og la oss tilrette i solsteiken. Jeg bare elsker det!! Sol er det beste jeg vet og har alltid vært det. Sikkert fordi jeg er frysepinne og jeg elsker når sola gir deg varme og glød. Fregnene mine popper jo som popkorn i mikroen, men de får meg til å se fresh ut og jeg er fortrolig med fregnene mine nå.

Solselfie

Fregnene og krøllene er meg det. De gir meg mitt helt unike utseende, som ikke alltid er like flaterende, men det er utilslørte meg.

 

 

Åpenbart er dette et populært pausested når det er sol, for det var ikke lenge vi fikk ligge der alene. Det som er bra med pausene og at folk trekker til et bestemt sted, er at det er lett å bli kjent.
Når jeg ligger her og høre på folk som skravler og diskuterer dagens jobb, streik, politikk og ler og koser seg, står tiden litt stille. Jeg ligger bare å lytter og nyter solen og at jeg lever.

Tiden flyr

Imorgen er friperioden over og sjøen bliver mitt hjem igjen.
Har litt sånn 2 hjem når man bor like lenge på begge plasser.
Denne gang synes jeg at jeg har vært hjemme lenge, for vi har rekke ganske mye på de 14 dager. Det jeg ikke har fått så mye tid til er å skrive her og oppdaterer om livet på øya mi, men man får ikke alltid tid til alt🤷‍♀️

 

disse står til spiring på badet, og jeg håper de overlever og er klare for å plante ut når jeg kommer hjem igjen.
fikk akkurat vært på Obs bygg og kjøpt økologisk ænglemark jord og kugjødsel, så da skal vi være klare.

Nå er det sykt deilig vær, men til uka har de lovet kaldt igjen, så like greit at jeg ikke har rekke å plante ut.

Man trenger ikke bruke mye penge for å spise bra!

Ferjekø hjem til Sandøya på en regnværsdag

Jeg liker ikke å ta bilen hjem, for jeg synes ikke øya vår er laget til alt for mange biler, men idag gjør jeg det! Bilde forteller hvorfor…

Egentlig burde jeg ikke vært ute idag, men jeg måtte flytte bilen og da tok jeg å handlet litt mere frukt å grønnsaker på Rema.

Igår og idag får man alt av frukt og grønt til halv pris om man har Æ appen. Siden alt er ganske dyrt nå, benytter jeg meg av det og vi spiser en del grønt og frukt og jeg skal bake gulrot og eplekake til Jonathans konfirmasjon, så nå er det fullt opp!!
Det er en balanse og kjøpe riktig mengde, for ingen vits i å kjøpe noe som ikke bliver spist eller som bliver dårlig før det bliver spist og jeg skal på jobb igjen til onsdagen, så hvis jeg kjøper for mye, må det kastes eller gis bort og da bliver poenget med halv pris borte🤷‍♀️

Mange handler nok uten å tenke seg om når de har sånne tilbud og det kan fort gå opp i limingen om man ikke er obs på det.

Sunt, godt og billig

Kjøpte litt mer end det på bilde da🫣 men da bliver det dette som er godteri i helga😅

Etter regnet

jeg håper det skal bli sol nå, den titter frem under skylaget, så jeg venter på den skal bryte frem og tørke opp regnet, sende de varme stråler ned over oss og la det bli grønt og blomstrende.

Morgenregn

Jeg hadde håpet å få plantet før jeg dra ut igjen. Tomater, paprika, chili, agurk, gresskar og så skal jeg prøve meg på grønnkål som gikk i frø. Jeg lot plantene tørke og har latt de ligge kaldt i vinter, så det skal bli spennende om jeg får noe ut av de.

….. formiddagen gikk plutselig og nå har jeg faktisk rekke å få satt frø til diverse grønnsaker som står varmt å godt til spiring på baderomsgulvet.

 

For 2 år siden fikk jeg masse gresskar og grønnkål og skal lissom late som jeg har grønne fingre, men ifjor klarte jeg ikke å avle frem noenting🤷‍♀️ det eneste jeg klarte var å holde liv i en tomatplante jeg fikk av venninna mi og som jeg tok med inn til høsten og fikk tomater ganske langt utover.
Det er gøy å få til å dyrke selv og her på øya er det mange entusiaster som dyrker selv. Jeg håper å lære noe av de, så jeg ikke må streve så, men at det bare kommer til å gå av seg selv etterhvert🙏

Noen selvdyrkene entusiaster her, som vil dele erfaringer og triks?

Kaldt og pissregn

Jeg liker ikke regn, jeg liker ikke kaldt og grått. Jeg elsker sol og varme så idag er ikke bra!
Det blåser og regner og er dritkaldt. Må ha tak i en venn, for varmepumpa varmer ikke, men en sånn varmepumpevenn finnes derute👌

Våt og kald

Jeg glemte å ta inn teppet å før vi dro på påskeferie og nå er det gjennomvått og sånn som jeg ser det akkurat nå, er det ingen vits i å gå ut å bli våt og enda mere kald for å redde det fra skjebnen sin.

Både barn og rådyr skal ha frokost

Til morgen idag var det helt normal hverdagslig rutine her og alle måtte stå tidlig opp og til skole.
Jeg står opp med de fordi det er koselig og hjelper gjerne med frokost å niste, men sønnen min vil selv, så der bliver laget havregrøt til frokost og smurt niste helt av seg selv. Jeg er veldig gla for, for det er ikke så lenge siden han ikke skulle spise noenting.
Denne første morgen etter påske fikk vi besøk av rådyr til frokost. Den stod å så på oss litt gjennom vinduet, for å sikre seg at vi blei der vi var, og så spiste den freidig av skudda på Thuiaen uten for kjøkkenvinduet.
Jeg har allermest lyst til p bli inne under pleddet og bare kose meg, men vi må ha melk i hus, så det er bare å kle seg godt å komme avgårde.

Ha en fin regnværsdag derute og husk at etter regnet kommer sola🙏

Påskeharen har stikke…

Altså vi, banden har stikke hjemover.
kjørte ganske radig opp gjennom Sverige og tok jobben fra Strømstad til Sandefjord. Taxfree er løpt igjennom og ungene har spist, så da er det rett i seng når vi kommer hjem og klar for skole imorgen.

Påsken har vært intensiv med mange forskjellige folk med mange forskjellige meninger og mange forskjelligheter, som søster alle forgjeves prøvde å innfri. Vi elsker å ha familie å besøke, så for oss har det gått veldig fint, men det skal bli godt å komme hjem i sin egen seng.
Og så er det nydelig å tenke på at jeg ikke skal på jobb før om 9 dage🙏 Ferie etter ferien lissom.

Takk for påsken min søster❤️ Og husk…. det er ikke meningen at man skal kunne tilfredsstille alle!!

Sightseeing og hasj på åpen gate

Søsterpose
Nye sko
Min sønn

I går tok hele banden til København. Noen vil shoppe, men ingen vil i de samme butikker,  noen vil tusle rundt og ingen vil se det samme, noen vil se severdigheter, noen vil spise og ingen vil spise det samme, noen er tørst, noen skal på do……ikke lett å tilfredsstille en bunke med ungdommer som alle vil forskjellig, men vi fik en hel dag til å gå i København med å drikke kaffe, spise kake, et par butikksbesøk, vinke til dronningen på Slottsplassen, selvom hun ikke var hjemme og til slutt dro vi en tur på Christiania.

Vi tar alltid masse selfiebilder og heldigvis er vi ikke sjenerte i familien og tar oss ikke sånn super høytidelig.

Vel, Christiania blei ikke noen suksess da mine unger synes det var litt skummelt, det luktet rart ( når man går inn dit bliver man passiv hasjrøyker hvis man står for lenge stille et sted) og de blei litt skremt av vakter, salg i åpenheten og intensiteten som er derinne.
Christiania er en liten fristad som finnes midt i København som i sin tid tilhørte okkupantene som ikke var tilfreds med love og regler i Danmark. De stengte av stedet og lagde sin egne regler og mener de foreksempel ikke tilhøre EU eller skal betale skatt. Her selges og røykes hasj på åpen gate og folk som besøker bliver bedt om å ikke ta bilder.

Jeg tok nå litt bilder likevel, for det er faktisk veldig interessant, men det blei bare en liten tur, og barna min følte de gjore noe ulovlig og lurte på hva pappa ville si om han fikk vite jeg hadde tatt de med inn der🫣 Det er en attraksjon som mange folk besøker hver dag og vi kjøpte ikke noe, så noen ulovligheter blei ikke begått denne gang.

Jeg anbefaler å besøke Christiania om dere er i København, da det er verdt å se kunsten og merke stemningen derinne.